Hyppää sisältöön

Suojattu sähköposti

Suojatun sähköpostin avulla Kannuksen kaupunki voi lähettää kuntalaiselle tai muille yhteistyökumppaneille luottamuksellista tietoa.

Palvelu toimii myös toisinpäin, eli kuntalaiset voivat lähettää suojattua sähköpostia kaupungille @kannus.fi- ja @edu.kannus.fi-osoitteisiin. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä SecMail-palveluun, rekisteröinnin yhteydessä sinun tulee antaa nimesi, oma käytössäsi oleva sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Näitä tietoja käytetään vain kyseiseen palveluun tunnistautumiseen.

Suojatun sähköpostin lähettäminen kaupungille

Suojatun sähköpostin lähettäminen onnistuu SecMail-palvelun avulla. Mikäli käytät palvelua ensimmäistä kertaa, sinun tulee ensin rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen pystyt viestimään Kannuksen kaupungin kanssa suojatun sähköpostin välityksellä.

Sekä rekisteröinti että palveluun kirjautuminen onnistuu alla olevasta SecMail-palvelun linkistä.

SecMail® suojattu sähköposti

Suojatun sähköpostin vastaanottaminen

Mikäli Kannuksen kaupunki lähettää sinulle suojattua sähköpostia saat vastaavan viestin omaan sähköpostiisi, mikäli et ole vielä rekisteröitynyt palveluun se onnistuu klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.

Rekisteröityminen palveluun

Palveluun rekisteröityminen on ohjattua ja se tulee tehdä vain kerran, onnistuneen rekisteröinnin jälkeen pääset lukemaan sinulle lähetetyn suojatun sähköpostin.

Suojatut sähköpostit poistuvat automaattisesti

Suojatut sähköpostit ovat luettavissa palvelimella 60 vuorokauden ajan, tämän jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Mikäli haluat säilyttää saamasi viestin pidempään, sinun tulee tallentaa siitä kopio omalle päätelaitteellesi. Jos taas haluat poistaa viestin aiemmin SecMail-palvelimelta sekin onnistuu valitsemalla kyseinen viesti ja painamalla Poista merkityt-nappia.