Hyppää sisältöön

Tietoa ja ohjeita asukkaalle

Asuntotoimisto on avoinna
ma- to klo 9-15
perjantaisin ja aattopäivinä klo 9-13

Vakuus

Ennen kuin avaimet luovutetaan tulee maksaa 1 kk vuokrasumma. Poikkeuksena 2 kk vakuus, jos on lemmikkielämiä ja 3 kk jos on luottotietohäiriöitä, jos luottotietohäiriöt ovat erittäin huonot, voimme periä 3 kk vakuuden sekä 3 kk vuokran ennakkoon. Kun vuokrasopimus päättyy vuokranantaja maksaa / palauttaa vakuussumman asukkaalle.

Jos vuokranantajalla on saamisia vuokralaiselta tai asunto on muun kuin normaalin käytön johdosta kunnostettava, vakuus käytetään näihin. Erilliset luovutusohjeet lähetetään asukkaalle sen jälkeen kun asukas irtisanoo asunnon.

Avaimet

Jokaiseen huoneistoon luovutetaan asuntopalvelutoimistosta kaksi (2) avainta. Lisäavaimia saa asuntopalvelutoimistosta tarvittaessa, mutta ne asukkaan tulee maksaa itse avaimen teettämisestä johtuvat todelliset kulut.

Jos asukas hukkaa avaimen, asiasta on viipymättä ilmoitettava asuntopalvelutoimistoon. Mikäli huoneiston/koko talon lukkojärjestelmä pitää hukkaamistapauksen takia uusia, asukas on velvollinen maksamaan aiheutuvat TODELLISET KULUT.

HUOM ! Mikäli asukas unohtaa avaimet sisälle huoneistoon soita 044 4745451 tai 044 4745455 (ei päivystystä) Ovien aukaisusta peritään korvaus, joka on tällä hetkellä arkipäivänä 8.00-16.00 10 €, iltaisin 16.00-21.00 30 €, yöaikaan klo 21.00-8.00 50 € ja pyhäpäivänä ja viikonloppuisin 70 € joka laskutetaan erikseen, EI KÄTEISMAKSUA! 

Auton lämmityspiste

Avaimesta sovitaan erikseen asuntopalvelutoimiston kanssa. Kaikille asunnoille on varattu yksi lämmityspistokepaikka, jonka vuokra on tällä 30 € talvikausi ellei lämmityspistokkeen sähkö mene asunnon mittariin. (Heinäkuja, Mylläri, Tarhatie menee asunnon mittariin). Jos asukkaalla ei ole omaa autoa, hänelle ei automaattisesti kuulu autopaikkaa.

AUTON SISÄTILALÄMMITINTÄ EI SAA KÄYTTÄÄ!

Sähkö

Huoneistossa on omat mittarit. Sähkön laskuttaa Korpelan Voima suoraan asukkaalta. Hakala-rivitalossa on sähkölämmitys. 

Vesi

Salgren, Huhtasaari, Varsakallio, Hekkala, Hakala, Säästömarkka

Asukkaan tulee ilmoittaa vesimittarilukemat asuntotoimistoon 30.6.ja 31.12. Postilaatikkoon pudotetaan vesimittarilappu, johon asukas voi merkitä vesimittarin lukemat. Vesimittarilappu tulee jättää viimeistään seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä valkoiseen postilaatikkoon, joka sijaitsee postilaatikkorivin toisella puolella. Lukeman voi ilmoittaa myös sähköpostilla tai tekstiviestillä. Jos mittarilukemia ei ole ilmoitettu laskutetaan vesimaksu arviolaskuna.

7,50 €/m³/lämminvesi ja 4,50 €/m³/kylmä vesi

Heinäkuja, Mylläri, Tarhatie, Rivikaara, Heinärivi
Asukkaan ei itse tarvitse ilmoittaa vesimittarilukemia, kiinteistönhoitaja tekee sen puolestasi. 30.6. ja 31.12. (Samat vesimaksut kuin yllä olevissa taloissa).

Mäntypiha, Riihipiha ja Takalonpiha:

Vesimaksu 16 € / hlö

Muut osakehuoneisto

Vesimaksu peritään asunto-osakeyhtiön päätöksen mukaisesti tai muu sovittu vesimaksu.

Kiinteistönhoito

Kiinteistönhoitoa koskevat vikailmoitukset kiinteistöistä Rivikaara, Tarhatie, Salgren, Huhtasaari, Varsakallio, Heinäkuja, Hakala, Hekkala, Säästömarkka, Mylläri, Ravipuisto, Heinärivi, Eskolan vuokratalot, Mäntypiha, Riihipiha ja Takalonpiha  numeroon 044 4745455 (klo ma-to 7–15.30, pe 7-14)

Kaikissa muissa Kannuksen kaupungin asunnon huoltoasioissa, ota yhteys numeroon 044 4745277 (klo 7.30 – 15).

Hätähuollot lisäksi numeroon 044 4745451/ Katri Kopsala

Jokainen on vastuussa omalle asunnolleen menevästä käytävästä, joka yhdistyy pääkäytävään. Hiekoitus ja lumityöt kuuluvat asukkaalle oman käytävän osalta.

Laskutettavia palveluita

Kiinteistönhoitaja tekee asukkaan puolesta mm. sulakkeen vaihdon, lattiakaivon tai hajulukon aukaisun, liesituulettimen suodattimen vaihdon ja lampun vaihdon, mutta niistä peritään korvaus, joka on todelliset kustannukset (korvaus työajasta+matkat+tarvikkeet). Kiinteistölle aiheutetusta vahingosta tai lisävarusteiden asennuksesta veloitetaan työn mukaan.

Kotieläimet

Kotieläimiä sallitaan vain 2 kpl / vuokrattava huoneisto.

Kotieläinten pito sallitaan edellyttäen, ettei niistä ole haittaa. Kotieläimet tulee pitää asukkaiden omissa tiloissa ja valvoa, etteivät ne ulkoilutettaessa sotke lasten leikkipaikkoja tai naapureiden pihoja eivätkä vahingoita yhtiön/kaupungin kiinteistöjä.

Vuokralaisen suorittama purkaminen

Vuokralaisen suorittama irtisanominen on tavallinen tapa päättää vuokrasopimus. Vuokralainen ei tarvitse irtisanomiselle mitään erityisiä perusteita. Vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, ellei toisin ole sovittu. Jos vuokrasopimus sanotaan irti esimerkiksi 15.6., irtisanomisaika lasketaan kesäkuun lopusta ja vuokrasopimus päättyy heinäkuun lopussa. Vuokralaisen irtisanomisaikaa ei vuokrasopimuksella voi pidentää. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen on vuokranantajalle annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus. Irtisanomisilmoitus on toimitettava todistettavasti eli esimerkiksi kuittausta vastaan. Pelkkä kirjatun kirjeen lähettäminen ilman sen vastaanottamista ei riitä tiedonannoksi. Myöskään pelkkä suullinen irtisanomisilmoitus ei siis riitä. Irtisanomisilmoitus on annettava nimenomaan vuokranantajalle.

Vuokranantajan suorittama purkaminen

Vuokrasopimus voi päättyä myös vuokranantajan suorittamaan purkamiseen. Purkamisperusteet ovat vuokralaisen sopimusrikkomuksia. Jos purkamisperusteet aiheuttaneella menettelyllä on vain vähäinen merkitys, vuokranantajalla ei ole oikeutta purkaa sopimusta.

Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus ensinnäkin vuokralaisen laiminlyödessä vuokran maksamisen säädetyssä tai sovitussa ajassa. Purkamisperusteeksi riittää oikeuskäytännön mukaan 2-3 kuukauden vuokrien maksamatta jättäminen.

Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus myös silloin, jos vuokraoikeus siirretään taikka huoneisto tai sen osa muutoin luovutetaan toisen käytettäväksi vastoin lain säännöksiä.

Vuokrarästeistä tai vuokraoikeuden tai hallinnan laittomasta luovutuksesta ei tarvitse edes varoittaa vuokralaista, vaan vuokrasopimus voidaan heti purkaa.

Muita purkamisperusteita ovat:

  • Huoneistoa käytetään muuhun tarkoitukseen tai muulla tavalla kuin vuokrasopimusta tehtäessä on edellytetty.
  • Vuokralainen viettää tai sallii vietettävän huoneistossa häiritsevää elämää.
  • Vuokralainen hoitaa huoneistoa huonosti.
  • Vuokralainen rikkoo huoneistossa, mitä terveyden tai järjestyksen säilyttämiseksi on säädetty tai määrätty.

Palvelumaksut:

Maksusuunnitelma 20 €/sopimus, maksuaikaa yli 30 pv. Velallisen pyynnöstä tehdystä maksuajan pidennyksestä ja eräpäivän siirrosta (alle 30 pv) 5 €. Sisällä olevan lampun vaihto 20 € (kaikki huoneiston lamput ja loisteputket). Peintäkulu 5 € / maksukehoitus

Yleistä järjestystä koskevat määräykset

Kukaan ei saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyisyyttä. Talossa asuvien on muutoinkin noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. Talon asukkaiden on huolehdittava siitä, että myös heidän vieraansa noudattavat näitä järjestysmääräyksiä.