Hyppää sisältöön

Työllisyyspalvelut Kannuksessa

Työllisyyden kuntakokeilu

Kannuksen kaupunki on mukana Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilussa. Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 ja kokeilut jatkuvat vuoden 2024 loppuun. Sen jälkeen työllisyyspalveluiden järjestäminen siirtyy kokonaisuudessaan valtiolta kuntien vastuulle. Lisätietoa työllispalveluissa tapahtuvista muutoksista 2025 alkaen ja niiden etenemisestä Keski-Pohjanmaalla löytyy Kokkolan työllisyyspalveluiden nettisivuilta. Kuntakokeilussa työnhakijoiden työllistymistä vahvistetaan yhdistämällä valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja työllisyyden edistämiseksi. 

Kuntakokeilu työnhakijalle

Työnhakija ohjataan kokeilun voimassaoloajaksi TE-toimistosta oman kotikuntansa asiakkaaksi, jos hän on työtön, lomautettu, työllistettynä oleva tai työllistymistä edistävässä palvelussa ja kuuluu johonkin seuraavista ryhmistä:

  • ei ole oikeutettu ansiopäivärahaan
  • on alle 30-vuotias
  • on maahanmuuttaja tai vieraskielinen

Asiakkaalle, joka siirtyy kuntakokeiluun, ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Työnhakija ilmoittautuu kokeilun aikana normaalisti työnhakijaksi TE-toimistoon, joka ohjaa hänet tarvittaessa kunnan asiakkaaksi.

Työllisyyspalveluiden tehtävät Kannuksessa

Työllisyyspalvelut:

  • koordinoi ja kehittää Kannuksen kaupungin työllisyyspalveluja
  • vastaa Kannuksen kaupungin tehtävistä työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa osana Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilua 
  • tarjoaa ohjaus-, neuvonta- ja valmennuspalvelua alueen työnhakijoille ja opiskelumahdollisuuksia tai uravaihtoehtoja miettiville 
  • nuorten kesätyöllistäminen 
  • velvoite- ja palkkatukityöllistäminen 

Työllisyyspalveluiden alaisuuteen kuuluvat Kannuksessa myös etsivä nuorisotyö sekä nuorten työpajatoiminta.

Yhteystiedot

Työllisyyskoordinaattori
Laura Korhonen

puh. 044 4745 241
laura.korhonen@kannus.fi

Työ- ja elinkeinotoimisto

Kannuksen alueen asiakkaita palvellaan Kokkolan TE-palveluissa. Kannuksessa voi saada TE-palveluja ainoastaan ajanvarauksella. Verkossa TE-palvelut ovat aina saatavilla.

Aloita työnhakusi verkossa. Oma asiointi-palvelussa hoidat myös muun asiointisi silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Voit asioida TE-palveluissa myös puhelimessa. Henkilöasiakkaat puh. 0295 025 500 ma–pe klo 9–16.15