Hyppää sisältöön
Palkitsemistilaisuus valtuustosalissa.

Eero Hannille ja Anja Törmälle mitalit

Kaupunginvaltuuston kokous 20.2.2023 alkoi juhlavasti. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Anja Törmälle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Eero Hannille luovutettiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä 2022 myöntämät Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalit kultaristein.

Kaupunginjohtaja Jussi Niinistön puheet mitalin saajille luovutustilaisuudessa

Anja Törmä

Kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja, lähihoitaja Anja Helena Törmä on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana hän oli edellisellä valtuustokaudella.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallituksessa Törmä oli vuodesta 2017 viime vuoden loppuun. Tällä hetkellä hän vaikuttaa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa.
Luottamushenkilönä Anja Törmä on asioihin perehtyvä. Puheenjohtajana hän on kuunteleva ja keskusteleva.

Kannuksen terveyskeskuksen vastaanotolla yli 40-vuotisen työuransa tehnyt Anja Törmä oli aktiivinen Suomen lähi- ja perushoitajaliitossa eli SuPerissa ollen muun muassa sen liittohallituksen jäsen 1996–2012, siis 16 vuotta. Pääluottamusmiehenä kului yli vuosikymmen.

Kannuksen Musiikin tuki ry:n puheenjohtajana Törmä toimi vuosina 2004–2011 edistäen konserttien kautta kerätyillä varoilla lasten musiikin opiskelua. Lions Clubin toiminnassakin hän on ollut mukana.


Anja Törmän yhteiskunnallinen palvelualttius näkyy myös siinä, että hän on ollut mukana Kannuksen seurakunnan järjestämässä ruokajakelussa vähävaraisille ja Venäjän hyökättyä Ukrainaan organisoimassa avustustoimintaa Kannuksessa.

Edellä mainittujen ansioiden johdosta tasavallan presidentti on päättänyt viime itsenäisyyspäivänä myöntää Anja Helena Törmälle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.

Eero Hanni

Toimistopäällikkönä kuljetusliike R Mäkelässä vuosina 1978–1998 sekä talous- ja toimistopäällikkönä keskipohjalaisissa seurakunnissa 1998–2018 päivätyönsä tehnyt merkonomi Eero Juhani Hanni on toiminut Kannuksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2021. Valtuustossa hän on toista kautta; ensimmäinen kerta oli kaudella 2001–2004, jolloin hän toimi myös sivistyslautakunnan jäsenenä.

Kannuksen Kokoomuksen varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2021. Lestijokilaaksossa ja laajemminkin Keski-Pohjanmaalla Hanni tunnetaan parhaiten tarmokkaana kotiseutuihmisenä – historian, perinteen ja kulttuurin arvostettuna monitaitajana. Hän on ollut Kannus-Seuran puheenjohtajana vuodesta 2007 ja kirjoittanut ja toimittanut useita kotiseutuaiheisia kirjoja, osallistunut perinnerakentamisprojekteihin sekä ollut mukana Mäkiraonmäen kulttuuri- ja museoalueen kehittämishankkeessa.

Musiikkia laajasti harrastava Hanni on toiminut paikallisella tasolla useita vuosia Kannuksen kirkkokuoron puheenjohtajana, maakunnallisella tasolla Keski-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiirin hallituksen puheenjohtajana sekä valtakunnallisella tasolla Suomen Kirkkomusiikkiliiton liittohallituksen jäsenenä
vuosina 2004–2016, joista neljänä viimeisenä vuotena puheenjohtajana. Sotilasarvoltaan Eero Hanni on ylikersantti.

Edellä mainittujen ansioiden johdosta tasavallan presidentti on päättänyt
viime itsenäisyyspäivänä myöntää Eero Juhani Hannille Suomen Valkoisen
Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.