Hyppää sisältöön

Kannuksen kaupungin testamentti- ja lahjoitusvarojen haku

Kannuksen kaupungilla on testamentti- ja lahjoitusvaroja, joita jaetaan eri käyttötarkoituksiin hakemusten perusteella.

Testamenttivaroja voidaan jakaa testamentintekijöiden tahdon mukaisesti käytettäväksi vanhusten hoitoon sekä vanhustyön hyväksi.

Lahjoitusvaroja voidaan jakaa käytettäväksi hyvinvointipalveluiden kehittämiseen ja parantamiseen eri ikäryhmien tarpeet huomioiden. Lahjoitusvarat ovat tulleet kaupungille Valtiokonttorilta ilman perillisiä kuolleiden jäämistöistä. Lahjoitusvarojen osalta kaupunginhallitus on linjannut, ettei niitä myönnetä yksittäisen tapahtuman järjestämiseen eikä normaalin toiminnan ylläpitämiseen. Sen sijaan esimerkiksi uuden toiminnan käynnistämiseen tai investointien rahoittamiseen niitä voidaan myöntää kertaluonteisesti.

Testamentti- ja lahjoitusvaroja voidaan anoa vapaamuotoisella hakemuksella os. Kannuksen kaupunki, PL 42, 69101 Kannus tai kirjaamo@kannus.fi.  Hakuaika on jatkuva. Hakemuksessa täytyy osoittaa, miten rahoitettava hanke hyödyttää kannuslaisia. Varoja ei myönnetä yksityishenkilöille eikä yrityksille. Päätöksen varojen myöntämisestä tekee kaupunginhallitus puolivuosittain.