Hyppää sisältöön

Reittejä retkeilijöille ja maastopyöräilijoille lähimetsissä

Kuvakollaasi, jossa Pirttijärven eräpolun opastetauluja ja marjoja kämmenellä.

Kannuksen luonto kutsuu retkeilemään, ehkä jo marjastamaankin. Lähellä on tarjolla mainioita luontopolkuja ja pyöräilyreittejä.

Esimerkiksi Partio-Jylhän luontopolku ja Pirttijärven eräpolku Välikannuksessa sopivat mainiosti koko perheen retkikohteiksi. Pikkuretken voi tehdä noin puolen kilometrin mittaisille Vareslammen ja Kivinevan poluille.

Kartat löytyvät kaupungin vapaa-ajan nettisivuilta. Samalla sivulla on myös maastopyöräilijöille kartta Kannuksen tarjoamista reiteistä, joita on aika mukavasti. Tässä linkki tulostettavaan pdf-karttaan.

Eskolan kylän luontopolku lähteen maauimalalta, mistä löytyvät opastaulut. 12,5 kilometrin reitti kulkee Leppilammen ja Vareslammen kautta Viitajärven Natura-alueelle ja lopulta Mustalammelle. Matkan varrella on grillipaikkoja ja huoltorakennuksia eli hyvä varustus. Eskolan luontopolku on mainio koko päivän retkikohde.

Tulostettava kartta (pdf avautuu uuteen ikkunaan) ja lisätietoa reitistä löytyy Eskolan kylän kotisivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kannattaa muistaa myös Lestijoen ladun polkuperjantait. Lisätietoa Lestijoen ladun toiminnasta.

Kuvassa Partio-Jylhän luontopolun opastetaulu, jossa tekstit Heinäjärven laavu, Partio-Jylhän luontopolku, Partio-Jylhän portti, Partio-Jylhä