Hyppää sisältöön
Kuvassa viisi ihmistä ja roskapusseja.
Kuva: Johanna Kannasmaa

Kannus mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.-14.6.2023

Kannus on mukana torstaina 13.4. alkavassa valtakunnallisessa Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa yhdessä lähes 150 muun kunnan ja kaupungin kanssa.  Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään roskia lähiympäristöstä, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä kiinnittää huomiota vastuulliseen luonnossa liikkumiseen.

Haastammekin nyt kannuslaiset, järjestöt ja työporukat käärimään hihat iloisella otteella ja ryhtymään toimeen yhteisen ympäristömme siisteyden ja viihtyisyyden parantamiseksi. Samalla osallistut kuntien väliseen kisaan, kun merkitset keräämiesi pussien määrän Ylen laskuriin. Kampanja-aika on 13.4.–14.6.2023.

Toimi näin:

  1. Kerää pussillinen roskia (pussin kokoa ei ole määritelty, pääasia että keräät).
  2. Vie pussi roskankeräykseen. Kaupungintalon takana on 13.4. alkaen noin kuukauden ajan roskalava, johon pusseja voi viedä muiden roskisten lisäksi.
  3. Käy netissä merkkaamassa keräämiesi pussien määrä Kannuksen kohdalle Ylen kampanjasivustolle.

Kannuksen kaupungin väki jalkautuu keräämään roskia ainakin yhtenä päivänä toukokuussa. Järjestä sinäkin oman porukkasi tempaus ja kerro siitä meille kaupungille sekä Ylen paikallistoimitukselle.

Hox! Kirjastossa on lainattavina muutamat roskapihdit ensin ehtiville.

Tässä myös linkki karttaan, johon on merkitty Kannuksen keskustasta löytyvät, kaupungin hoidossa olevat roskikset (myös koirankakkaroskikset)

Yle polkaisee kampanjan käyntiin suoralla lähetyksellä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20. Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen.