Hyppää sisältöön
Ilmakuvassa metsää, teitä ja iso rakennus, punainen katto.
Kitinkodin rakennustyömaa ja uusi tie KitinVaparin ja Kitinkannuksen välissä heinäkuussa 2023. Kuva: Jorma Ronkainen.

Kitinkoti nousee Kitinkankaalle

Kannuksen Kitinkankaalla tapahtuu. Kitinkannuksen taakse rakentuu parhaillaan uusi Kitinkoti vanhusten tehostettuun, kuntouttavaan palveluasumiseen. Uusia tiloja rakennuttaa Kiinteistö Oy Kitinkoti, josta kaupunki omistaa 49 % ja Osuuskunta Kitinkannus 51 %.

Tehostetun palveluasumisen järjestämisvastuu on Soitella, mutta Kannuksen kaupunki on vahvasti mukana projektissa. Kaupunki vuokraa maata, takaa lainoja ja antaa pääomalainaa hankkeelle.

Uudet tilat korvaavat käytöstä poistuvan Kotirannan 2025 alusta. Ensi syksynä päästään suunnitelmien mukaan varustelemaan huoneistoalaltaan 1700 neliön Kitinkotia. Rakennusprojekti käynnistyi toukokuussa ja peruskivi muurattiin elokuussa.

Kannuksessa on ennusteiden mukaan 2030 lähes 900 yli 75-vuotiasta ja vuonna 2040 jo 1000. Kotiranta on tulossa tiensä päähän ja uudet tilat kannuslaisille tarvitaan.

Kaupunginhallitus myönsi syyskuussa testamentti- ja lahjoitusvaroista Osuuskunta Kitinkannukselle myös avustusta kuntouttavan hoitotyön varusteisiin 12 500 €. Tarkoitus on hankkia muun muassa ulkoilua edistäviä turvallisia laitteita.

Uusi tie Kitinkannuksen ja Kitin Vaparin välissä

Uusi tie on kesän aikana rakennettu Kitinkannuksen ja KitinVaparin väliin ja päällystettykin jo (kuva on heinäkuulta). Tie ohjaa liikenteen alueen itäpuolella oleville liikuntapaikoille turvallisempaa reittiä, eikä enää KitinVaparin pihan kautta kuten ennen. Liikenneturvallisuus on uuden tien myötä parantunut.