Hyppää sisältöön
Talvinen maisema, hiihtäjä ja koira.

Koirahiihtovuorot Kannuksessa

Kannuksessa voi harrastaa koirahiihtoa Kitinkankaann kuntoradalla (5 km) sekä Poleenharjun hiihtolenkillä 12 km). Vuorot ovat tiistaisin klo 16–22 ja lauantaisin klo 19–22.

Koirahiihdon harrastajat voivat hiihtää yhdessä koirien kanssa latupohjalla. Koirat tulee olla kytkettyinä. Koirahiihtovuoro on tarkoitettu vain lajin harrastajille. Samaan aikaan voi hiihtää ladulla myös ilman koiraa.

Latukäyttäytyminen koiran kanssa

  • Koiralla tulee olla asianmukaiset vetovaljaat, pelkkä talutushihna ei riitä.
  • Jos koiralle tulee hätä kesken vetoharjoittelun, siivoa sen jätökset pois ladulta.
  • Huolehdi, että koirasi rokotukset ovat kunnossa, jos hiihdät paikoissa, joissa käy myös muita koiria.
  • Älä anna koirasi juoksennella irti ladulla tai parkkialueella, koira tulee olla aina kytkettynä.
  • Ole huomaavainen muita ladulla liikkujia kohtaan. Ilmoita tulostasi hyvissä ajoin ja ilmoita tarvittaessa kummalta puolelta ohitat (”tulen vasemmalta/oikealta”). Ohituksen jälkeen kiitoken lausuminen sivuun väistäneelle ei juurikaan hidasta vauhtia ja antaa lajin harrastajista positiivisen kuvan.
  • Toista koirahiihtäjää ohittaessasi ilmoita niin ikään ohitusaikeistasi hyvissä ajoin ja suorita ohitus ripeästi koiraasi kannustaen. Ohitettava varautuu ohitustilanteeseen siirtymällä ladun laitaan ja antamalla ohittajalle reilusti tilaa ohittaa. Ohitettava voi ohitustapahtumaa nopeuttaakseen hiukan hiljentää vauhtiaan ja lyhentää vetonarua.

Antoisia hiihtolenkkejä koiran kanssa tai ilman!