Hyppää sisältöön

Raasakan koulu käyttöön syksyllä 2024

Tietokoneella tehty kuva Raasakan uudesta koulusta ulkopuolelta. PIhalle piirretty palloa pelaavia lapsia.

Kannuksen peruskoululaiset ja eskarit saanevat puolentoista vuoden kuluttua opiskella ja opettajat tehdä työtään upouudessa Raasakan koulussa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 11.10.2022 Raasakan koulun rakennuskustannusten nousun noin miljoonalla eurolla aiemmin päätetystä. Koulun uusi kustannusarvio on 10,6 miljoonaa euroa.

Rakentaminen käynnistyy heti, kun päätökset saavat lainvoiman ja sopimukset urakoitsijoiden kanssa on tehty. Jo nyt valmistaudutaan tulevaan rakentamiseen. Pääurakoitsija käynnistää työmaa-alueen suunnittelun, jotta sekä rakentaminen että koulun toiminta samalla tontilla onnistuu turvallisesti. Uuteen kouluun päästään syksyllä 2024.

Rakentamisen ajan uudisrakennuksen kanssa 1960-luvun vanha koulu toimii normaalisti. Uuden koulun valmistuttua se puretaan ja alueen liikennejärjestelyt menevät kokonaan uusiksi.

Havainnekuva, tietokoneella piirretty, kuvaa ylhäältä päin Juhani Vuorisen koulun, lukion ja Raasakan koulun tonttia, liikennejärjestelyjä ja rakennusten sijoittelua 2024, kun uusi Raasakan koulu on valmistunut.
Kun uusi koulu valmistuu 2024 ja vanha koulu on purettu pois, koulualueen liikennejärjestelyt muuttuvat täysin nykyisestä. Juhani Vuorisen koulun ja Raasakan koulun välinen alue rauhoitetaan autoliikenteeltä.