Hyppää sisältöön

YritysKannuksen uutiskirje

Yrittäjäkaffit pe 2.6.

Tarjolla aamupalan kylkiäisiksi matkailuasiaa; lähdetään porukalla haalimaan Kannukseenkin matkailijoita – ja ihan omilla vahvuuksilla! Mistä toimintaa, miten erotutaan, mihin majoitutaan, kuka ja miten voi lähteä majoittajaksi…

Vieraina ainakin: Visit Finlandin DataHubin kuraattori Noora Pajala

Pe 2.6. klo 08:00 KitinVapari

Isot EU-rahahanat aukeamassa tai auki

Rieska-Leaderin ja Maaseudun Kehittämistukien aikataulut ovat edelleen auki. Viimeisin tieto ELY-keskukselta on, että kesäkuun aikana saadaan ensimmäiset yritys- ja kehittämistuet hakuun.
https://www.ely-keskus.fi/euroopan-maaseuturahasto
https://rieskaleader.fi/

Rakennerahastojen haut ovat jo auki https://rakennerahastot.fi/etusivu – etenkin oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahaa on reilusti miljoonia jo nyt auki.

Lisätietoa linkkien takaa tai suoraan YritysKannuksen porukalta ja ELYstä / Rieska-Leaderilta. Otetaan tyrkyllä olevista miljoonista osa kiinni Kannukseen!

Ruokavirasto tiedottaa

1. Valtakunnallinen Lähiruokapäivä 9.9. – järjestäjäksi ilmoittautuminen on auki
Lähiruokapäivä on tarkoitettu tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten. Lisätietoja linkistä!

2. Matkailun toimialaraportti 2023
Matkailuala kasvun tiellä; kotimaanmatkailu lisääntyi koronapandemian myötä ja säilytti vuonna 2022 suosiotaan. Matkailualalla toimi 2021 yli 38 000 yritystä, työllisyysvaikutus oli lähes 85 000 henkilöä (htv). Toimialan yrityksillä liikevaihtoa kertyi 13,8 miljardia euroa. Matkailun kokonaiskysyntä oli 11,5 miljardia euroa ja osuus Suomen bruttokansantuotteesta 1,6 prosenttia. Lue lisää julkaisusta.

3. Aitojamakuja.fi tapahtumakalenterista löydät runsaasti ruoka-alan koulutuksia, työpajoja, infotilaisuuksia, webinaareja ja seminaareja.

Yritysten kehittämispalvelut

Elyn kehittämispalvelut ovat muualla Suomessa suosittuja ja jatkuvasti käytettyjä. Nyt meillä Kannuksessakin on saatu asiat liikkeelle; alkuvuoden aikana on käyty asioita läpi jo useammassa yrityksessä!

Muistutuksena; palvelua voivat käyttää kaikki yritykset toimialasta riippumatta! Käytettävissä valtion kilpailuttamat vajaat 1000 eri alojen asiantuntijaa – ja valtio maksaa lystistä noin 80%.

  • Analyysi (1-2 pv) – kokonaiskuva liiketoiminnan nykytilasta ja kehittämissuunnitelma
    260 €/pv (alv 0%)
  • Konsultointi (2-5pv) – jonkin kokonaisuuden kehittäminen, suunnittelu, valmistelu, esim. kasvu / kansainvälistyminen / tuottavuus / digitalisointi / markkinointi / johtaminen / innovaatiot tms.
    325 €/pv (alv 0%)

Pistä viestiä, niin katsotaan miten edetään! Lisätietoa myös www.ely-keskus.fi/yritystenkehittamispalvelut

Rieska-Leaderin pienen hankkeen tuki

Tämä raha on jo käytettävissä – ja prosessi testattu KannusKulman jäähilejuomakoneen kanssa. Haku oli helppo ja nopea, päätös tuli alle parissa viikossa! Pistä viestiä meille tai suoraan Rieska-Leaderille, katsotaan yhdessä mitä tästä tukirahasta saadaan käyttöön meidän tarpeisiin.

YritysKannus sosiaalisessa mediassa

Käy tutustumassa, tykkäämässä, ja pistä seurantaan. Jaetaan porukalla hyviä uutisia, vinkkejä ja tarinoita – lisätään positiivista mielikuvaa Kannuksen touhuista ja tarjonnasta!

https://www.facebook.com/yrityskannus/ 
https://www.linkedin.com/company/yrityskannus-oy/
https://www.instagram.com/yrityskannusoy

Tulevia tapahtumia / tärkeitä päivämääriä:

27.5. Kevättapahtuma ”Taaperosta Tummuun” (Kitinkannus, Kitinkangas)
30.5. Kansainvälisyydestä vauhtia rekrytointiin -seminaari (Kpedu, Kokkola)
30.5. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien kevätkokous (Jukkolanmäen navetankellari, Lohtaja)
31.5. Virtuaalistudiomessut Keski-Pohjanmaan Yrittäjille (Kpedu, Mediakeskus Lime, Kokkola)
2.6. Yrittäjien Aamukaffit (KitinVapari)
6.6. Maatalouden ja teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön -seminaari (Hotelli Kaustinen)
15.6. Turvallisuus 360 -tapahtuma (Kauppakeskus Chydenius, Kokkola)
17.6. Mutkalammin Tuulipuiston avajaiset

Ota yhteyttä YritysKannukseen!

Jukka / 040 778 4262                              Noora / 044 4745 237