Hyppää sisältöön
Pariskunta istuu korkealla kalliolla Niskakoskella.

Matkailijan Kannus

Haluaisitko yöpyä hotellitason majoituksessa, mutta luonnonrauhassa ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien äärellä ilman ruuhkia? Vai haluatko majoittua hotelliin lähelle rautatieasemaa ja keskustan ruokapaikkoja? Molemmat onnistuvat Kannuksessa ja muitakin majoitusvaihtoehtoja löytyy pienelle tai isolle porukalle, lemmikin kanssa tai ilman.

Kannuksessa on hyvä kattaus laadukkaita ja persoonallisia ruokapaikkoja, olipa haussa thaimaalainen ruoka, suomalainen kotiruoka, napolilainen pizza tai vaikkapa grilliherkut tai perinteinen keskiolutbaari. Ruokapaikat kannattaa tutkia etukäteen. Satunnainen matkailija ei välttämättä löydä mielenkiintoisinta helmeä kylillä ajelemalla.

Mitä muuta voi tehdä kuin nukkua ja syödä?


Kannuksen liikuntapaikat ja -palvelut ovat monipuoliset. Tarjonta on kaupungin kokoa isompi. Kitinkankaan alueelta löytyy tekemistä kaikille, joita liikkuminen kiinnostaa pump track -radasta tennikseen ja frisbeegolfiin. Retkipoluista ja KitinVaparin kuntosaleista, uimahallista ja ohjatuista ryhmistä puhumattakaan.

Poika pump track -radalla


Talvinen Kannus tunnetaan loistavasta latuverkostosta, joka pidetään hyvässä kunnossa. Latujen kuntotilanteen voi tarkistaa Latu-infosta. Naapurikunnan puolella Sievissä pääsee laskettelemaan Louekallion rinteille (linkki avautuu uuteen välilehteen) 15 kilometrin päähän Kannuksesta. Moottorikelkkailu on yksi vaihtoehto lähteä talviseen luontoon.

Hiihtolatua, talvista maisemaa


Luonnossa liikkujalle, retkeilijälle, kalastajalle, maastopyöräilijälle ja marjastajalle löytyy opastettuja reittejä ja tilaa. Lestijoki koskineen on elämys melojalle, suppailijalle, kalastajalle tai vaikkapa avovesiuimarille. Opastettuja ohjelmapalveluja on tarjolla.

Marjoja kämmenellä, retkipolkujen opasteita

Kulttuurista kiinnostuneelle Kannus tarjoaa parastaan kesällä, kun Mäkiraoenmäen museo- ja kulttuurikeskus on avoinna kesäkahviloineen ja vuosittain järjestettävine taidekursseineen. Kesäaikaan kaupungissa järjestetään lähes viikoittain ilmaiskonsertteja Sofian lavan pihasoitoissa ja iltatoreilla. Historiallinen nähtävyys on myös kunnostettu Työväentalo ja Oskari Tokoi -museo Mäkiraonmäellä, joka on muuten Kannuksen vanha, palosta säästynyt keskusta. Galleria Justus järjestää tasokkaita näyttelyitä.

Työväentalon pääty Mäkiraonmäellä, punamultainen vanha talo.


Nuoriso viihtyy myös Escape roomissa tai Pizzaamo e-kuluman ajosimulaattoreilla. Heppatyttö pääsee ratsastamaan Torpan ratsutallille (linkit avautuvat uuteen välilehteen). Skeittaukselle on hyvä puitteet Kitinkankaalla.

Lännenratsastusta Yli-Kannuksen Wanhanajanmarkkinoilla 2022. Kuvassa kaksi hevosta, ratsastaja ja markkiniväkeä.

Kannuksen vireät kylät ovat luku sinänsä, esimerkiksi Eskola (linkki avautuu uuteen välilehteen) Metsäratamuseoineen, maauimaloinen, kesäteattereineen ja luontopolkuineen tai Yli-Kannus Korpelan Voiman patoalueineen ja uimarantoineen. Mutkalammilla on Hietajärvi, johon on hyvä pulahtaa uimaan ja kalastuslupiakin myydään.

Kesäteatteriesitys, mies ja nainen istuvat sisätilaksi lavastetulla näyttämöllä

Tästä linkistä näet lisää Kannuksessa tarjolla olevia aktiviteettejä. Tutustu ja hämmästy!

Jokilaaksojen Matkailuoppaat

Matkailuopastiedustelut:
Pirkko Tuomaala puh. 050 327 3565
Reima Virkkala puh. 044 595 5282

Genius Loci (linkki avautuu uuteen välilehteen)
Paikan henki historiallisella Keski-Pohjanmaalla. Kulttuuriperintöä vaaliva sivusto.