Hyppää sisältöön

Urheilulinja

Kannuksen lukiossa alkoi syksyllä 2022 urheilulinja. Linja on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat yhdistää tavoitteellisen urheilun ja lukio-opinnot. Linjalle voi hakeutua minkä tahansa urheilulajin harrastaja. Parhaat harjoittelupuitteet Kannuksesta löytyy yleisurheilijoille ja palloilulajien harrastajille. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet sijaitsevat lukion lähellä KitinVaparin liikuntakeskuksessa.

Urheilulinjan opiskelijoille tarjotaan tiistai- ja torstaiaamuisin mahdollisuus valmentajan ohjaamiin aamuharjoituksiin 8.20–10.05. Muut harjoitukset toteutuvat yhteistyössä urheiluseuran kanssa ilta-aikoina.

Aamuharjoituksiin osallistumalla voi suorittaa liikunnan valinnaisia opintojaksoja ja niistä kertyy lukio-opintoihin hyväksyttäviä opintopisteitä. Lukio-opinnot suositellaan suoritettavaksi 3,5–4 vuoden aikana.

Linjalle pyrkiville opiskelijoille järjestetään huhtikuun aikana valintakoehaastattelu, jossa selvitetään hakijan tavoitteita ja lajisuuntautuminen. Linjalle valitaan enintään 15 uutta opiskelijaa. Linjan vetäjänä ja valmentajana toimii Harri Yli-Kotila.

Linjan opiskelijoiden päivittämä Instagram-tili löytyy nimellä @kannuksenurheilulinja.