Hyppää sisältöön
Galleria Justus

Galleria Justus

Galleria Justus sijaitsee Kannuksen keskustassa ja on loistava galleriatila. Iso ja avara näyttelysali on toiminut pitkään Kannuksen virastotalossa. Galleria on avoinna virastotalon aukioloaikoina arkisin 9–15 ja vaihtuvin sunnuntain 13–16.

Galleria Justuksessa on kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä läpi vuoden. Heinäkuussa galleria on kiinni, mutta taidenäyttelyt jatkuvat kaupungissa Mäkiraonmäellä Lestijokilaakson taideyhdistyksen tiloissa Topian talolla. Galleria toimintaa ylläpitää yhteistyössä Kannuksen kaupunki ja Lestijokilaakson taideyhdistys.

Kuukausittain vaihtuvien näyttelyiden lisäksi galleriassa on Justus Sarisalon pysyväisnäyttely sekä Mutkalammin kylän pienoismalli.

Näyttelytilaan on jatkuva haku. Sivun alaosasta löytyy linkki hakemuskaavakkeeseen.

Näyttelyn kuukausimaksu on 120 € ja se laskutetaan näyttelyn jälkeen. Maksuun sisältyy kaksi viikonloppuvalvontaa ja haluttaessa avajaisten järjestelyt.

Näyttelyt ovat osa Kannuksen kaupungin kulttuuritoimintaa. Galleria Justus sijaitsee kaupunginviraston alakerrassa, Asematie 1, Kannus.

Hakemuslomake näyttelytilan varaajalle Galleria Justukseen.

Pohjapiirros Galleria Justuksen sisätiloista.

Justus Sarisalo

16.1.1902–5.5.1985

Taiteilijan on pyrittävä olemaan rehellinen ja nöyrä. Taiteen tekeminen on aloitettava tyvestä samoin kuin puuhun kiipeäminen. Taiteilijan työt puhuvat taiteilijan puolesta tai häntä vastaan. Kun näin on, taiteilijan ei tarvitse tuoda itseään esille.