Hyppää sisältöön
Mäkiraonmäki ja ryhmä ihmisiä

Kulttuuri

Kulttuuritoimi tarjoaa kuntalaisille suunnatut palvelut yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Kannuksessa on vahvaa yhdistystoimintaa, ja kolmannen sektorin järjestämä toiminta ja yhteistyö kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa pitää Kannusta vahvana kulttuurikaupunkina. 

Galleria Justuksessa järjestetään monipuolisia, korkeatasoisia taide- ja käsityönäyttelyitä välittäen kuva taiteen historiasta, eri tekotavoista sekä moderneista virtauksista. Galleria Justuksen näyttelytoimintaa hoidetaan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Lestijokilaakson Taideyhdistyksen välisellä yhteistyösopimuksella. 

Mäkiraonmäki on arvokas kulttuurihistoriallinen kokonaisuus Kannuksen keskustan tuntumassa. Mäkiraonmäen toimintaa kehitetään vuosien 2020-2022 aika Mäkiraonmäen hankkeen avustuksella. Kehittämishankkeessa ovat mukana Kannuksen kaupunki, Kannus-Seura ry, Lestijokilaakson Taideyhdistys ry ja Oskari Tokoi -seura.

Paikalliseen kulttuuriperintöön voi tutustua kotiseutumuseossa ja -arkistossa.

Vuosittain järjestettäviä kulttuuritapahtumia ovat mm. kotiseutupäivät heinäkuussa, Taiteiden yö-tapahtuma, Iltatorit, joissa esiintyy usein paikalliset soittajat, sekä yksittäisiä musiikkiin ja taiteeseen liittyviä tilaisuuksia.

Nuorten kulttuuritoimintaa järjestää mm. Kannuksen Musiikki ry, KaMu, jotka vastaavat monitoimitalon toiminnasta. Siellä kokoontuvat monet bändit ja erilaiset musiikkia esittävät kokoonpanot. Kannuksen Soittokunta on vahvasti katukuvassakin näkyvä kulttuuritoimija, jossa soittajia on myös lähikunnista.

Kuva kuvattu työväentalon sisältä kohti ulkopihaa ikkunan läpi. Kuvassa museomakasiini ja Mäkiraonmäen ympäristöä