Hyppää sisältöön
Lili and her all stars esiintyy iltatoreilla
Lili and her all stars esiintyy iltatorilla Kannuksessa.

Kulttuuri

Kulttuuritoimi tarjoaa kuntalaisille suunnatut palvelut yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Kannuksessa on vahvaa yhdistystoimintaa, ja kolmannen sektorin järjestämä toiminta ja yhteistyö kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa pitää Kannusta vahvana kulttuurikaupunkina. 

Galleria Justuksessa järjestetään monipuolisia, korkeatasoisia taide- ja käsityönäyttelyitä välittäen kuvaa taiteen historiasta, eri tekotavoista sekä moderneista virtauksista. Galleria Justuksen näyttelytoimintaa hoidetaan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Lestijokilaakson Taideyhdistyksen välisellä yhteistyösopimuksella. 

Mäkiraonmäki on arvokas kulttuurihistoriallinen kokonaisuus Kannuksen keskustan tuntumassa. Mäkiraonmäen toimintaa kehitetään vuosien 2020-2023 aikana Elämää ja menoa Mäkiraonmäellä hankkeen avustuksella. Kehittämishankkeessa ovat mukana Kannuksen kaupunki, Kannus-Seura ry, Lestijokilaakson Taideyhdistys ry ja Oskari Tokoi -seura. Hanketta rahoittaa Rieska Leader.

Paikalliseen kulttuuriperintöön voi tutustua kotiseutumuseossa ja -arkistossa.

Vuosittain järjestettäviä kulttuuritapahtumia ovat mm. kotiseutupäivät elokuussa, Sofian lavan kesäsoitot, Puisto Blues, Kannuksen kesäpäivät, Iltatorit, joissa esiintyy usein paikalliset soittajat, sekä yksittäisiä musiikkiin ja taiteeseen liittyviä tilaisuuksia.

Nuorten kulttuuritoimintaa järjestää mm. Kannuksen Musiikki ry, KaMu, jotka vastaavat monitoimitalon toiminnasta. Siellä kokoontuvat monet bändit ja erilaiset musiikkia esittävät kokoonpanot. Kannuksen Soittokunta on vahvasti katukuvassakin näkyvä kulttuuritoimija, jossa soittajia on myös lähikunnista.

Galleria Justus. Sinikka Mattilan näyttely Tunnelmasta toiseen
Galleria Justus. Sinikka Mattilan näyttely Tunnelmasta toiseen