Hyppää sisältöön

KanTo kansalaisopiston

Ajankohtaista:

Tiedote 5.11.2021

KanTo kansalaisopiston ryhmät jatkavat toistaiseksi kokoontumisia erityisesti koronaan liittyvät hygieniaohjeistukset huomioiden. Muistetaan maskit, käsidesit ja turvavälit mahdollisuuksien mukaan 😉


Kansalaisopiston lv. 2021-2022 paperisen opinto-oppaan voi noutaa seuraavista paikoista:Kannuksen kaupunginvirasto, Kannuksen kirjasto, KitinVapari, Yli-Kannuksen kyläkeskus, Eskola-talo, Toholammin kunnantalo, Toholammin kirjasto, Sykäräisen kirjasto, JiiPeen Valinta, Lylyn Pisara, Himangan kirjasto.

Kansalaisopiston opinto-ohjelma 2021-2022

Tiedote lv. 2021-2022

Tiedote lv. 2021-2022

Tulevalle kansalaisopiston opintokaudelle 2021-2022 on todennäköisesti tiedossa koronan vuoksi useita nopeaa reagointia vaativia muutoksia käytännön asioissa. Tästä syystä opinto-opasta ei jaeta perinteisesti paperioppaana kotitalouksiin. Kurssitiedot ovat aina ajan tasalla sähköisessä muodossa osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/kannus/

Paperisen opinto-oppaan voi noutaa Kannuksen kaupunginvirastolta, Kannuksen kirjastosta, KitinVaparista, Toholammin kunnantalolta, Toholammin kirjastosta ja Sykäräisen kirjastosta pe 27.8.2021 alkaen. Mahdollisuuksien mukaan toimitamme oppaita jaettavaksi myös muihin paikkoihin. Tulostettava opinto-ohjelma löytyy www-sivuilta pdf-muodossa.

Kurssikokoontumisissa noudatamme kulloinkin voimassa olevia ohjeistuksia turvavälien, hygienian ym. varotoimenpiteiden osalta. Tarvittaessa järjestämme etäopetusta mahdollisuuksien mukaan. Kurssit alkavat pääsääntöisesti viikolla 37.

Kevätlukukauden 2021 keskeytyneiden kurssien opiskelijat saavat peruuntuneita kurssikertoja vastaavan hyvityksen syyslukukauden 2021 maksuihin. Hyvitys on opiskelijakohtainen, eikä etuutta voi siirtää toiselle henkilölle/perheenjäsenelle. Hyvitystä ei palauteta rahana. Hyvitys huomioidaan syyskauden laskutuksessa opiston toimesta. Oikeus hyvitykseen on voimassa 31.12.2021 saakka.

Lukuvuoden 2021-2022 opinto-ohjelma julkaistaan pe 27.8.2021 ja ilmoittautuminen avautuu klo 16 osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/kannus/ linkki avautuu uudelle välilehdelle

Puhelimitse ilmoittautumisia otetaan vastaan ma 30.8.2021 klo 10 alkaen.

Kursseille ilmoittautuminen ja opinto-ohjelma osoitteessa

          ja tulostettavissa tästä linkistä.

ePassi ja Smartum

Internetissä ilmoittautumisen yhteydessä kansalaisopiston kurssimaksut on mahdollista maksaa heti verkkomaksuna ePassilla tai Smartumilla. Opintosetelialennusta emme valitettavasti voi huomioida verkkomaksussa. Mikäli et voi/halua maksaa verkkomaksuna, lähetämme sinulle myöhemmin laskun. Mobiilimaksut eivät ole käytössä ePassilla ja Smartumilla maksaessa, vaan verkkomaksu tehdään heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkosivuilla.

Kimppakyydillä kursseille

Tarvitsetko kyytiä tai voisitko tarjota kyydin sitä tarvitsevalle?
Keski-Pohjanmaalla useat eri harrastuksia tarjoavat organisaatiot ovat laatineet vinkkilistan kimppakyytien toteuttamiseen.

Mikä on kulukuri.com?

Kulukuri-palvelu kokoaa yhteen paikkaan kaikki Keski-Pohjanmaan maaseutualueiden liikkumispalvelut. Etsi taksi, kuljetusyritys tai joukkoliikenneliput. Mene autolla, bussilla, kimppakyydillä tai pyörällä. Löydät aina hyvää tietoa liikkumisesi tueksi liikennesäästä aikatauluihin.

Palvelu on tehty osana Kyytiin2 -hanketta. Hanketta rahoittavat Keski-Pohjanmaan liitto (EAKR), Kaustisen seutukunta, Perhon kunta ja Kannuksen kaupunki.

Harrastuskuljetuksista lisää tietoa osoitteessa kulukuri.com -> harrastuskyydit. Linkki avautuu uudelle välilehdelle.

Harrastuskuljetusinfo

Johdanto

Tämä vinkkilista on laadittu usean harrastuksia tarjoavan organisaation yhteistyönä. Toivomme harrastajien liikkuvan harrastuksiin kestävästi, yhteisöllisesti ja helposti. Tarjoa kaverille kyyti, jotta kaikki voivat harrastaa ja hyödynnä rohkeasti erilaisia kuljetusmahdollisuuksia. Seuraavat vinkit auttavat meitä kaikkia toimimaan kuljetuksissa tasavertaisesti, reilusti ja vastuullisesti.

Kimppakyydit

 1. Kimppakyydeistä on kohteliasta maksaa pieni korvaus. Tärkeintä on kuitenkin helppous ja kaikkien mahdollisuus osallistua.
 2. Helpoin tapa tasapuolistaa kuljetuksia on kuskin tehtävän vuorottelu.
 3. Muistamme, että erilaiset työt ja muut velvollisuudet voivat vaikuttaa vuorotteluun, jolloin toiset kyyditsevät enemmän. Tällöin sopiva korvaus kyydistä on esimerkiksi 1 euro oman kunnan sisällä ja 2 euroa kuntarajat ylittävässä kyydissä.
 4. Pitkät kisa-, konsertti ja -tapahtumamatkat kannattaa sopia erikseen.
 5. Kannattaa suosia isoja autoja, joihin mahtuu enemmän porukkaa kerralla.
 6. Kyytejä kannattaa suunnitella etukäteen, ja maksaminen voi olla kätevämpää monta matkaa kerralla.
 7. Kyytiläinen voi helpottaa kuskin elämää saapumalla sopivaan risteykseen tai pysäkille, jotta kuljetuksen matka ja aika eivät kasva kohtuuttomasti.

Alaikäisten kuljettaminen

 1. Alaikäisten kuljettamisesta sovitaan vanhempien kesken.
 2. Kyydistä sopiminen kannattaa tehdä esimerkiksi tekstiviestillä tai WhatsAppissa. Tällöin on myös helpompi muistaa, mistä kukakin tulee kyytiin.
 3. Jokainen huolehtii turvallisuudesta. Liikennesääntöjä tulee noudattaa, turvavöitä tulee käyttää ja sekä kuskin että kyytiläisten on käyttäydyttävä asiallisesti. Kuski päättää, saako autossa ruokailla.

Vastuut ja velvollisuudet

 1. Harrastuksen tarjoaja ei ole kuljetusten järjestäjä. Harrastuksiin kulkiessa on hyvä muistaa, että:
 2. Useimmat urheilulisenssit eivät vakuuta matkoja. Harrastajan kannattaa selvittää asia tarkasti oman lisenssinsä ehdoista.
 3. Arvokkaat harrastusvälineet kannattaa vakuuttaa erikseen tai tarkistaa omasta kotivakuutuksesta, korvaako se kuljetuksen aikana tapahtuneita vaurioita.
 4. Liikennekäytössä olevassa autossa pitää olla liikennevakuutus. Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa syyttömän henkilö- ja esinevahingot sekä aiheuttajan henkilövahingot. Laajemmat vakuutukset ovat vapaaehtoisia.
 5. Kuljetukset ovat aina yksityishenkilöiden keskenään sopimia.

Vinkit ovat laatineet yhteistyössä: Halsuan kunta, Vetelin kunta, Toholammin kunta, Kannuksen kaupunki, Kannuksen ja Toholammin KanTo kansalaisopisto, Perhonjokilaakson kansalaisopisto, Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piiri, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, Kaustisen Pohjan-Veikot, Näppärikoulu, Vetelin 4H-yhdistys ry ja Keskipohjalaiset Kylät ry.