Hyppää sisältöön
Esiopetuksen toimintavälineitä

Esiopetus

Esiopetukseen ilmoittautuminen 

Lukuvuotena 2022-2023 ilmaiseen esiopetukseen ovat oikeutettuja ja velvoitettuja kaikki 6-vuotiaat (vuonna 2016 syntyneet) lapset.

Esiopetuksen lukuvuosi alkaa 11.8.2022 ja päättyy 31.5.2023.

linkki eAsiointi 

Hakemus löytyy yllä olevasta linkistä esiopetukseen ilmoittautuminen.  Kirjautuminen tehdään vahvan tunnistautumisen kautta.

Jos ilmoittautumisessa eAsioinnin kautta on ongelmia, ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon

Esiopetus muuttuu suomessa velvoittavaksi 1.8.2015 alkaen.  Perusopetuslain (26§) mukaan lasten on oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. 

Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetuksen laajuus on vähintään 700 tuntia vuodessa, noin neljä tuntia päivässä. Lukukausi noudattelee pääosin kouluissa noudatettavia työ- ja loma-aikoja. Esiopetus on maksutonta. Sen oheen mahdollisesti tarvittava päivähoito on maksullista.

Kannuksen kaupungissa esiopetus kuuluu kasvatus- ja opetuspalveluihin. Vastuuhenkilö esiopetuksen asiosisa on varhaiskasvatuspäällikkö.

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet, Opetushallitus

Kannuksen kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma